مهاجرت به آمریکا از دو طریق امکان پذیر می باشد. این دو روش را می توانیم به دو دسته ی زیر دسته بندی کنیم البته دسته ی آخر را می توان زیر مجموعه ی دسته دوم دانست. به همین علت دو دسته محسوب می شوند:

مهاجرت به آمریکا مهاجرت به آمریکا

۱٫    مهاجرت به آمریکا با ویزای مهاجرتی
۲٫    مهاجرت به آمریکا با ویزای غیر مهاجرتی
۳٫    مهاجرت به آمریکا با ویزای دو منظوره

مهاجرت به آمریکا با ویزای مهاجرتی

این نوع اخذ ویزای آمریکا مختص افرادی می باشد که هدفشان از مهاجرت به آمریکا ، اقامت دائم در این کشور است. این نوع مهاجرت به آمریکا را به دسته های زیر تقسیم بندی می نماییم:

۱٫    DV: مهاجرت به وسیله ی ویزاهایی مانند گرین کارت یا قرعه کشی

۲٫    EB-5: مهاجرت به وسیله ی سرمایه گذاری

۳٫    IR-1 تا IR-5: مهاجرت به علت خانواده (در این نوع ، افراد خانوادگی درجه یک تا پنج می بایست تبعه کشور آمریکا باشند.)

۴٫    حمایت از طرف بستگان نزدیک یا خانواده

۵٫    مهاجرت به آمریکا از طریق خانواده

۶٫    مهاجرت به آمریکا به وسیله ی ازدواج با یک شهروند آمریکایی

۷٫    مهاجرت به آمریکا از طریق حمایت کارفرما

۸٫    مهاجرت به آمریکا با ویزای استخدام

مهاجرت به آمریکا به وسیله ی ازدواج با یک شهروند آمریکایی

مهاجرت به آمریکا با ویزای K1 و K2:

ویزای K1 برای افرادی است که نامزدشان شهروند آمریکا می باشد. این افراد با ویزای K1 می توانند به مدت سه ماه در آمریکا بمانند تا ازدواجشان انجام شود. ویزای K2 نیز برای فرزندان این افراد می باشند که آن ها می توانند به مدت سه ماه تا ازدواج پدر یا مادرشان در آمریکا بمانند.

جهت اخذ این نوع ویزای آمریکا می بایست شهروند آمریکایی فرم I129F را در دفاتر USCIS واقع در محل زندگی خود تکمیل کند. بعد از به تایید رسیدن USCIS درخواست وارده به مرکز ملی ویزا NVC برای پردازش ارسال می شود.
نامزد خارجی نیز می بایست در کنسولگری آمریکا NVC را دریافت نماید. البته در برخی مواقع این مراحل بیشتر می شوند که بستگی به مصاحبه ی انجام شده خواهد  داشت.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آمریکا با ویزای K1 و K2

•    تکمیل دو فرم ویزای غیر مهاجرتی (فرم DS-156)

•    تکمیل فرم غیر مهاجرتی نامزدی (DS-156K)

•    پاسپورت معتبیر

•    شناسنامه

•    طلاق یا گواهی فوت همسر یا همسران قبلی (هم برای نامزد هم شهروند)

•    گواهینامه پلیس از کشور خود یا محل اقامت و تمام کشور هایی که از سن ۱۶ سالگی در آن ها برای ۶ ماه یا بیشتر زندگی کرده اند. (گواهی نامه پلیس نیز برای کودکان همراه دارای سن ۱۶ یا بیشتر مورد نیاز است.)

•    معاینه پزشکی

•    مدارک و پشتیبانی مالی (فرم I-134)

•    عکس ۲*۲ (دو قطعه)

•    مدارک از رابطه با نامزد خود شهرون ایالات متحده

•    پرداخت هزینه ها

مهاجرت به آمریکا با ویزای استخدام

طی هر سال مالی در ایالات متحده (۱ اکتبر الی ۳۰ سپتامبر ، حدود ۱۴۰ هزار اشتغال مبتنی بر ویزای مهاجرت طبق قانون مهاجرت آمریکا به متقاضیان واجد شرایط ارائه می شود.) مهاجرت به آمریکا با ویزای استخدام بر اساس طبقه بندی های اولویت به سه دسته زیر تقسیم بندی می شود.
داد خواست: متقاضیانی که با ویزای مهاجرت قصد مهاجرت به امریکا را دارند ، می بایست از طرف کار فرمایان یا نماینده های مورد نظرشان گواهینامه ی وزارت کار را دریافت کنند. پس از آن که کارفرما گواهی نامه را بدست آورد ، فرم I-140 را در دفاتر خدمات و تابعیت آمریکا (USCIS) را بر اساس گروه بندی مناسب اولویت اشتغال تکمیل خواهد نمود. این اولویت ها به شرح زیر هستند:

اولویت اول استخدام

E1: کارگران ۲۸٫۶ درصد اولویت حد مجاز سالیانه ویزای کار را به خود اختصاص می دهند.

اولویت دوم استخدام

E2: افرادی که صاحب توانایی هایی خاص در علوم ، هنر یا کسب و کار می باشند. همچنین اشخاصی که صاحب مدرک تحصیلی بالا تر از لیسانس یا مهندسی و یا دارای مدارک لیسانس یا مهندسی با حداقل پنج سال سابقه فعالیت می باشند.

اولیت سوم استخدام

E-5: سرمایه گذاران مهاجر: متقاضی میبایست دادخواست مهاجرت بیگانه کارآفرین (فرم I-526 در دفاتر USCIS) را تکمیل کند. افراد واجد شرایط که اکنون یک شهروند خارجی و سرمایه گذار مهاجر هستند باید بسته به نرخ بیکاری منطقه خود بین ۵۰۰,۰۰۰ تا ۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار و حداقل ۱۰ فرصت تمام وقت شغلی جدید برای شهروندان آمریکایی ایجاد کند.

مدارک مورد نیاز در مصاحبه

گذرنامه ، شناسنامه ، گواهی پلیس و دیگر اسناد مدنی . به علاوه فرم های معاینه پزشکی خود.
تذکر: صدور گواهی نامه کار برای سرمایه گذاران مهاجر به ایالات متحده واجب نیست.

مهاجرت به آمریکا با ویزای غیر مهاجرتی

 این نوع مهاجرت به آمریکا مختص افرادی می باشد که هدفشان از مهاجرت به آمریکا ، اقامت دائم در این کشور نیست و به دلایلی همچون سفر و تفریح ، تجارت و کار یا تحصیل قصد مهاجرت به آمریکا را به طور موقت دارند. این نوع مهاجرت به آمریکا را به دسته های زیر تقسیم بندی می نماییم:

۱٫    F-1: مهاجرت به آمریکا برای دانشجویان آکادمیک

۲٫    F-2: مهاجرت به آمریکا برای همسر و فرزندان دارندگان F-1

۳٫    J-1: مهاجرت به آمریکا برای افراد تاجر (بازدید کنندگان تجاری exchange visitors)

۴٫    J-2: مهاجرت به آمریکا برای همسر و فرزندان دارندگان J-1

علاوه بر روش های بالا روش های دیگری نیز برای مهاجرت به آمریکا وجود دارد که در ادامه هر کدام را بررسی خواهیم نمود:

مهاجرت به آمریکا با ویزای بازدید از آمریکا (Visitor Visas)

این نوع مهاجرت به آمریکا مختص افرادی می باشد که ساکن یک کشور خارجی هستند و قصد مهاجرت به آمریکا را دارند. این افراد می بایست ویزای غیر مهاجرتی بگیرند یعنی به علت اقامت موقتشان به ویزای نوع B نیاز دارند. ویزای نوع B دارای اعتبار ۹۰ روزه است. این نوع ویزا به دسته های زیر تقسیم بندی می شود:

B-1: Business Visitor Visas

این نوع مهاجرت به آمریکا مختص افرادی است که به قصد شرکت در جلسات تجاری ، شرکت در تشکل های علمی ، آموزشی و کنفرانس ها ، انجام مذاکرات و عقد قرار داد ها و … قصد مهاجرت به آمریکا را دارند.

B-2: Pleasure, Tourism, Medical Treatment – Visitor Visas

این نوع مهاجرت به آمریکا مختص افرادی است که به قصد سفر و گردشگری ، درمان و مداوای بیماری خاص ، ملاقات با دوستان یا بستگان و یا گذراندن دوره های آموزشیی که کمتر از ۱۸ ساعت در هفته هستند ، قصد مهاجرت به آمریکا را دارند.

مدارک مورد نیاز

به طور کلی برای دریافت این نوع ویزا ها به مدارک زیر نیاز داریم:
۱٫    عکس ۲*۲ (یک قطعه)
۲٫    مدارکی که نشان دهنده ی علت مهاجرت به آمریکا و زمان ترک ایالات متحده باشند. همچنین اسنادی که نشان دهنده ی توان مالی شما برای پوشش دادن هزینه های سفر هستند.
۳٫    تکمیل کردن فرم DS-160 که به صورت آنلاین باید پر شود و ارائه پرینت فرم تاییده
۴٫    داشتن پاسپورتی معتبر که اعتبار آن حداقل شش ماه بیشتر از زمان در نظر گرفته شده است.
۵٫    فیش پرداختی Visa Application Fee

مهاجرت به آمریکا با ویزای دانشجویی Student Visas

این نوع مهاجرت به آمریکا زیر مجموعه مهاجرت به آمریکا با ویزای غیر مهاجرتی می باشد. ویزای نوع F مخصوص دانشجویان دانشگاهی (Academic Students) و ویزای نوع M مخصوص دانشجویان شاغل یا غیر دانشگاهی (Non Academic Vocational Students) می باشند.

لازم به تذکر می باشد چنانچه دوره تحصیلی مورد نظرتان کمتر از ۱۸ ساعت در هفته است ، باید نسبت به اخذ ویزای توریستی تلاش کنید. اما اگر دره تحصیلی پیش رویتان بیش از ۱۸ ساعت در هفه زمان لازم دارد ، حتما باید ویزای تحصیلی داشته باشید.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آمریکا با ویزای تحصیلی

۱٫    شناسنامه به همراه کارت پایان خدمت (برای برادران)
۲٫    نامه ی تاییدیه دانشگاه در مورد پرداخت هزینه های تحصیلی و یا گواهی بانکی
۳٫    پرینت فرم D-160
۴٫    فرم I-20 (برای ویزا های M و F) فرم DS-2019 (برای ویزای j)
۵٫    داشتن پاسپورتی معتبر که اعتبار آن حداقل شش ماه بیشتر از زمان در نظر گرفته شده است.
۶٫    گواهی نامه سوابق کاری و یا نامه ای در خصوص موقیت شغلی در آینده
۷٫    مدرک و نمره Tofel و GRE
۸٫    مدارکی مبتنی بر حمایت مالی
۹٫    نامه استاد مربوطه
۱۰٫    رسید پرداخت هزینه ها

مهاجرت به آمریکا با ویزای کار و سرمایه (Work Visa: Treaty Traders and Treaty Investors)

بیشترین مهاجرتی که به آمریکا می شود ، همین مهاجرت به آمریکا با ویزای کار و سرمایه می باشد. ایالات ‌متحد امریکا، معروف به سرزمین فرصت‌ها هرساله پذیرای تا ۱۰ هزار مهاجر سرمایه‌گذار با روش‌ EB-5 است. این نوع مهاجرت به آمریکا را به دسته های زیر تقسیم بندی می کنیم:

E1:تاجران ، همسر و فرزندان

E2: سرمایه گذاران ، همسر و فرزندان

کشور آمریکا این دو نوع ویزا را برای سهولت تجارت میان آمریکا و سایر کشور های مورد نظرش ارائه می دهد. این ویزا ها شامل اجازه ی مقدماتی برای نامزد های تجاری برای مهاجرت به ایالات متحده آمریکا طبق تجارت بازرگانی با ایالات متحده آمریکا طراحی شده است. با توجه به سایت دولتی و رسمی مهاجرت آمریکا (Travel.state.gov) تمامی متقاضیان ایرانی تنها می توانند از ویزای نوع E2 بهره مند شوند.

شرایط و ضوابط سرمایه گذاری

•    سرمایه گذار می بایست فرد حقیقی یا شرکت بزرگی از کشور های مورد پیمان باشد.
•    شرایط سرمایه گذاری باید طوری باشد که موفقیت در روند سرمایه گذاری را نشان دهد.
•    اگر یک شرکت کوچک قصد سرمایه گذاری را داشته باشد باید درصد سرمایه گذاری اش بالا تر از درصد سرمایه گذاری یک شرکت تجاری بزرگ باشد.
•    همچنین سرمایه گذاری در سرمایه های غیر فعال مانند سرمایه گذاری در بانک ها و بازار مسکن مورد قبول نمی باشند.
•    سرمایه گذای باید به گونه ای باشد که در وضعیت اقتصادی کشور آمریکا تاثیر مثبت داشته باشد و صرفا برای تامین مخارج زندگی عادی نباشد.
•    سرمایه گذاران باید به گونه ای عمل کنند که بتوانند در مواقع حساس تجاری ریسک کنند و کنترل سرمایه شان هم در دست داشته باشند.
•    سرمایه گذاران می بایست برای سرمایه گذاری مهاجرت به آمریکا بکنند در صورتی که متقاضی سرمایه گذار نباشد باید در زمینه های نظارتی ، اجرایی و مهارت های تخصصی استخدام شود. کارگران معمولی و غیر ماهر شامل این قانون نیستند.

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آمریکا با ویزای E2
  • عکس ۲*۲ (یک قطعه)
  • تکمیل فرم DS-160 در سایت و پرینت آن
  • پر کردن و امضای فرم DS-156E در حالتی که متقاضی کارمند اجرایی یا مدیریتی باشد.
  • داشتن پاسپورتی معتبر که اعتبار آن حداقل شش ماه بیشتر از زمان در نظر گرفته شده است.

روش های اقدم

الف) سرمایه‌گذاری در یک کسب‌وکار جدید (با نظارت و مدیریت مستقیم سرمایه‌گذار)

•    حداقل سرمایه‌گذاری به مبلغ ۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار در هر نقطه از امریکا،
•    و یا سرمایه‌گذاری به مبلغ حداقل ۵۰۰,۰۰۰ دلار در یکی از مناطق محروم یا در مناطقی با نرخ بیکاری بالا،
•    استخدام ۱۰ شهروند امریکایی توسط سرمایه‌گذار در هر یک از روشهای انتخابی فوق.

ب) سرمایه‌گذاری در یکی از مراکز منطقه‌ای مورد تایید دولت امریکا (با نظارت مستقیم مجریان پروژه‌های منطقه‌ای)

•    حداقل سرمایه‌گذاری به مبلغ ۵۰۰,۰۰۰ دلار در یکی از پروژه‌های منطقه‌ای و عودت آن به سرمایه گذار پس از پنج سال و یا زودتر،
•    استخدام ۱۰ شهروند امریکایی توسط مجریان پروژه‌های منطقه‌ای
•    اطمینان از فعال بودن پروژه مورد نظر.

مزایای مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری

•    امکان گرفتن گرین کارت و پاسپورت برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال،

•    امکان اقدام برای دریافت گرین کارت بستگان درجه یک به ‌محض دریافت پاسپورت خود،

•    ملزم نبودن به اثبات مدیریت، تخصص و تحصیلات،

•    ملزم نبودن به دانستن زبان انگلیسی و سکونت در منطقه‌ای که سرمایه‌گذاری صورت می گیرد،

•    دارایی شخص متقاضی می‌تواند از طریق ارث، هدیه یا سایر درآمدهای قانونی باشد،

•    امکان سفر به بیش از ۱۷۲ کشور بدون ویزا.

شرایط اقدام برای مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایه گذاری

اثبات قانونی بودن دارایی های به دست آمده،
اقامت ۲۱ ماهه جهت تقاضای گرین کارت دایم،
داشتن حداقل ۳ سال اقامت در یک دوره ۵ ساله جهت دریافت پاسپورت.

مهاجرت به آمریکا با ویزای دو منظوره

این نوع مهاجرت به آمریکا مانند مهاجرت به آمریکا با ویزای غیر مهاجرتی می باشد. اما در این نوع مهاجرت به آمریکا افراد می بایست تا زمانی که ویزایشان اعتبار دارد نسبت به دریافت گرین کارت یا مهاجرت به آمریکا اقدام کنند. این نوع مهاجرت به آمریکا را می توانیم به دسته های زیر تقسیم بندی نماییم:

۱٫    K-1: مهاجرت به آمریکا به وسیله ی ویزای کاری برای مشاغل خاص

۲٫    K-2: مهاجرت به آمریکا به دلیل نامزد فرد تبعه آمریکا

۳٫    K-3: مهاجرت به آمریکا به دلیل همسر فرد تبعه آمریکا (در زمان انتظار برای دریافت گرین کارت)

۴٫    K-4: مهاجرت به آمریکا برای افراد تبعه آمریکا (در زمان انتظار برای دریافت گرین کارت)

کار و تجارت در آمریکا

افرادی که می خواهند برای کار در آمریکا اقدام نمایند می بایست ، در یکی از رشته های مهندسی مانند مکانیک ، کامپیوتر ، برق ، هوافضا و … تحصیل کرده باشند و دارای دو سال سابقه کاری باشند. ویزای کاری برای این افراد به سرعت تبدیل به گرین کارت و اقامت کامل می شود. این افراد نیاز به مدرک زبان نیز ندارند و تسلط نسبی به زبان انگلیسی کافی می باشد. لازم به تذکر است در صورت رد شدن ویزا حق الوکاله ی این موسسه به موکل باز می گردد.
مدت زمان اخذ ویزای کار و تجارت در آمریکا حدود ۸ ماه می باشد. حقوق ماهیانه این افراد حداقل ۴۰۰۰ دلار در ماه خواهد بود.