اخذ ویزای آمریکا

اخذ ویزای آمریکا : ویزای آمریکا هم مانند سایر کشور ها دارای شرایط خاصی می باشد که در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی برخی از آن ها بپردازیم ، با آربی ویزا – ویزای شینگن همراه باشید.

اخذ ویزای آمریکا

اخذ ویزای آمریکا

ویزا های آمریکا را به دو دسته ی کلی می توان تقسیم بندی کرد:

۱- ویزای مهاجرتی آمریکا

این ویزا برای کسانی است که قصد اقامت دائم در ایلات متحده را دارند. به دسته های زیر تقسیم بندی می کنیم:

ویزای DV آمریکا

ویزاهای مختلف مثل گرین کارت یا قرعه کشی

ویزای EB-5 آمریکا

مهاجرت از طریق سرمایه گذاری

ویزای IR-1 تا IR-5 آمریکا

مهاجرت به دلیل خانواده ( بستگان درجه اول تا پنجم باید تابعه آمریکا باشند. )

ویزای غیر مهاجرتی آمریکا

این ویزاها برای کسانی است که قصد مهاجرت دائم به ایالات متحده را ندارند و به منظور گردش یا کار یا تجارت و یا تحصیل قصد بازدید موقتی از آمریکا دارند. به دسته های زیر تقسیم می کنیم:

ویزای F-1 آمریکا

دانشجویان آکادمیک

ویزای F-2 آمریکا

همسر و فرزندان دارندگان ویزای F-1

ویزای J-1 آمریکا

بازدیدکنندگان تجاری ( exchange visitors )

ویزای J-2 آمریکا

همسر و فرزندان دارندگان ویزای J-1

ویزای دو منظوره آمریکا

این ویزاها مهاجرتی نیستند. دارندگان این ویزا تا زمانی که دارای این ویزا هستند مجازند برای اخذ گرین کارت یا مهاجرت اقدام نمایند. به دسته های زیر تقسیم بندی می کنیم:

ویزای K-1 آمریکا

ویزای کاری موقت برای مشاغل خاص

ویزای K-2 آمریکا

نامزد فرد تبعه آمریکا

ویزای K-3 آمریکا

هسمر فرد تبعه آمریکا ( در مرحله انتظار گرین کارت )

ویزای K-4 آمریکا

فرزندان فرد تبعه آمریکا ( در مرحله انتظار گرین کارت )

اطلاعات کلی در مورد اخذ ویزای آمریکا

ویزای بازدید از آمریکا (Visitor visas)

شهروند یک کشور خارجی که تمایل به ورود به آمریکا را دارند باید برای اخذ ویزای آمریکا غیر مهاجر ، اقامت موقت ، ویزای نوع B را بگیرد. اعتبار این ویزا ۹۰ روز است. که با توجه به هدف مهاجر از مهاجرت به دو دسته ی زیر تقسیم می شود:

ویزای (B-1) Business Visitor Visas آمریکا

کسانی که هدفشان یکی از این مورد است

برگزاری جلسه با همکاران تجاری ، سفر برای تشکل های علمی و آموزشی کنفرانس ها ، مذاکره و عقد قرارداد املاک و…

B-2: Pleasure, Tourism, Medical Treatment – Visitor Visas:کسانی که هدفشان یکی ازموارد زیر است:

گردشگری و تفریح ، درمانی ، ملاقات با اقوام یا دوستان و… همچنین گذراندن دوره آموزشی کنتر از ۱۸ ساعت در هفته

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای توریستی آمریکا

  • یک قطعه عکس ۲*۲
  • مدارك و شواهد نشان میدهد که هدف ازاین سفر، قصد ترك ایالات متحده ، و مقدمات ساخته شده براي پوشش دادن هزینه هاي سفر ارائه شود.
  • تکمیل فرم DS- 160 به صورت آنلاین و پرینت فرم تاییدیه
  • پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل شش ماه بیشتر از مدت در نظر گرفته شده
  • فیش پرداخت هزینه Visa Application Fee

ویزای دانشجویی آمریکا Student Visas

ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا

این نوع ویزا از دسته ویزاهای غیر مهاجرتی است. ویزای نوع F برای دانشجویان دانشگاهی (academic students) و ویزای نوع M برای دانشجویان شغلی یا غیر دانشگاهی (nonacademic vocational students) می باشد.

اگر دوره تحصیلی مورد نظر کمتر از ۱۸ ساعت در هفته باشد به ویزای توریستی نیاز دارید اما اگر دوره تحصیلیتان بیشتر از ۱۸ ساعت باشد به ویزای تحصیلی نیاز دارید.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی

  • شناسنامه و کارت پایان خدمت (آقایان)
  • نامه دانشگاه در خصوص پرداخت هزینه تحصیل و یا گواهی بانکی
  • پرینتتاییدیهفرم D- 160
  • فرم I-20 ( برای ویزای F و M ، فرم DS-2019 برای ویزای J )
  • پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل شش ماه بیشتر ازمدت در نظر گرفته شده
  • گواهی سابقه کاري و یا نامه موقعیت شغلی درآینده
  • نمره TOFEL و نمره GRE
  • اسناد حمایت مالی
  • توصیه نامه اساتید
  • رسید پرداخت هزینه

ویزای کاری وسرمایه گذاری آمریکا (Work Visas)

گسترده ترین گروه در میان سایر گروه ها ویزای کاری است . هدف از آن معرفی مهم ترین هاست. به دسته های زیر تقسیم بندی می کنیم:

  • تاجران ، همسر و فرزندان E1
  • سرمایه گذاران ، همسر و فرزندان E-2

اخذ ویزای آمریکا جهت راحت شدن تجارت بین آمریکا و سایر کشورها می باشد طراحی شده اند. با توجه به سایت دولتی و رسمی مهاجرت آمریکا (travel.state.gov) متقاضیان ایرانی فقط می توانند از E2 استفاده کنند.

شرایط اخذ ویزای سرمایه گذاری آمریکا

  • سرمایه گذاران یا شرکت های بزرگ یا شخص حقیقی باید از کشور های مورد پیمان باشند.
  • سرمایه گذاری باید به گونه ای باشد که موفقیت در روند سرمایه گذاری با اطمینان اثبات شده باشد.
  • درصد سرمایه گذاری یک شرکت ارزان قیمت باید بیشتر از درصد سرمایه گذاری یک شرکت گران قیمت بیشتر باشد.
  • سرمایه گذاری نباید در سرمایه گذاری های غیر فعال مثل سرمایه گذاری در بانک یا سرمایه گذاری در بازار مسکن باشد.
  • سرمایه گذاری باید به گونه ای باشد که در وضعیت اقتصادی کشور آمریکا
  • سرمایه گذاران می بایست قدرت ریسک کردن در مواقع تجاری مهم را داشته باشند یعنی بتوانند سرمایه خودشان را کنترل کنند
  • اگر متقاضی سرمایه گذار اصلی نیست باید در زمینه های نظارتی ، اجرایی و مهارت های بسیار تخصصی استخدام بشوند. کارگران معمولی و غیر تخصصی واجد این شرایط نیستند.

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای آمریکا E-2

  • یک قطعه عکس ۲*۲
  • تکمیل و امضا کردن فرم DS-156E در صورتی که کارمند اجرایی یا مدیریتی باشد.
  • رسید پرداخت هزینهVisa Application Fee
  • پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل شش ماه بیشتر از مدت در نظر گرفته شده
  • پرینت تاییدیه فرم D- 160

اخذ ویزای کاری آمریکا

جهت کار در آمریکا افراد متخصص با سابقه کار ۲ سال دارای یکی از مدارک مهندسی مکانیک ، برق ، کامپیوتر ، هوافضا و… می توانند اقدام کنند. لازم به ذکر است این افراد نیاز به مدرک خاصی برای زبان انگلیسی ندارند و فقط مهارت نسبی در زبان انگلیسی برایشان کفایت می کند.

ویزای کاری این افراد به زودی تبدیل به گرین کارت و اقامت دائم می شود. این متخصصان در ماه حداقل ۴۰۰۰ دلار حوق دریافت خواهند کرد و در زمانی کمتر از ۸ ماه ویزای کاری خود را دریافت خواهند کرد.

تذکر:چناچه ویزای این افراد رد شود هزینه ی حق الوکاله ی این موسسه به عهده ی موکل خواهد بود.

ویزای مهاجرتی آمریکا (Imigrate Visas)

  • مهاجرت به ایالات متحده از طریق خانواده یا ازدواج با یک شهروند آمریکا
  • ویزای استخدامی
  • حمایت شدن از طرف کار فرما یا از طرف خانواده یا بستگان نزدیک
  • مهاجرت به ایالات متحده از طریق ازدواج با یک شهروند آمریکا

اخذ ویزای آمریکا K-1

برای اینکه یک شهروند آمریکایی نامزد خود را که یک فرد خارجی است برای هدف ازدواج به مدت ۹۰ روز به آمریکا بیاورد.

اخذ ویزای آمریکا K-2

برای فرزندان افراد K-1

برای گرفتن ویزا از این طریق می بایستی شهروند آمریکایی در دفتر USCIS در ناحیه محل زندگی خود فرم I-129F را تکمیل کند. پس از تصویب فرم درخواست نامه برای مرکز ملی ویزا NVC فرستاده می شود. سپس نامزد خارجی در کنسولگری آمریکا یا سفارت آمیکا فرم NVC را دریافت می کند و مراحل پردازش ویزا شروع به انجام شدن می کند. یک سری از مراحله خاص هم بعد از مصابحه ها انجام می شود.

تذکر: فرم I-129F نباید در سفارت ها و کنسول گری های خارج آمریکا تکمیل کرد.

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای آمریکا K-1 و K-2

شناسنامه
پاسپورت معتبر
معاینه پزشکی
دو قطعه عکس ۲*۲ اینچی
پرداخت هزینه ها
مدارک و حمایت مالی ( فرم I-134)
مدارکی که رابطه ی نامزدی او با شهروند آمریکا را اثبات کند.
گواهی فوت یا طلاق همسر قبلی برای نامزد و شهروند
گواهی پلیس کشو هایی که از سن ۱۶ سال به بعد بیش از ۶ ماه در آنجا زندگی کرده. ( همچنین برای کودکان همراه که داری سن ۱۶ یا بیش از ۱۶ سال می باشند. )
تکمیل فرم های: ۱٫ غیر مهاجرتی (DS-156) غیر مهاجرتی نامزدی (DS-156K)

ویزای استخدامی آمریکا

در هر سال مالی (از ۱ اکتبر الی ۳۰ سپتامبر) بر اساس مفاد قانون مهاجرت ایالات متحده ۱۴۰,۰۰۰ اشتغال برای متقاضیان واجد شرایط در نظر گرفته می شود. اولویت های ویزای مهاجرت استخدامی به پنج دسته ی زیر تقسیم بندی می شوند:

دادخواست: افرادی که برای اخذ ویزای آمریکا از طریق مقوله های شغلی (که درادامه به بخی اشاره شده) معرفی می شوند می بایست کارفرما یا نماینده ی آن ها ابتدا تاییدیه گواهینامه از وزارت کار را بدست آورند. پس از دریافت گواهینامه کارفرما فرم I-140 در دفاتر خدمات مهاجرت و تابعیت آمریکا (USCIS) براي گروه بندی مناسب اولویت اشتغال که در زیر آماده است تکمیل میکند.

اولین اولویت استخدام

E-1: کارگران ۶/۲۸ درصد اولویت حد مجاز سالانه ویزای کار را به خود اختصاص داده اند.

قدم اول تکمیل فرم I-140 در دفتر خدمات مهاجرت و تابعیت ایالات متحده (USCIS) است.

تذکر: همراه داشتن گواهینامه وزارت کار برای این گروه  اخذ ویزای آمریکا الزامی نمی باشد.

دومین اولویت استخدام

E-2: افرادی که دارای توانایی استثنایی در علوم ، هنر یا کسب و کار. و افرادی که دارای مدارک تحصیلی بالاتر از لیسانس یا مهندسی و یا دارای مدرک لیسانس یا مهندسی با حداقل ۵ سال سابقه فعالیت می باشند.

این افراد می بایست از وزارت کار یک گواهی مصوب داشته باشند و کارفرما (کسی که در آمریکا است) باید فرم I-140 را تکمیل کند و به عنوان دادخواست بفرستد.

پنجمین اولویت استخدام

E-5 سرمایه گذاران مهاجر: متقاضی میبایست دادخواست مهاجرت بیگانه کارآفرین (فرم I-526 در دفاتر USCIS) را تکمیل کند. افراد واجد شرایط که اکنون یک شهروند خارجی و سرمایه گذار مهاجر هستند باید بسته به نرخ بیکاری منطقه خود بین ۵۰۰,۰۰۰ تا ۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار و حداقل ۱۰ فرصت تمام وقت شغلی جدید برای شهروندان آمریکایی ایجاد کند.

مدارک مورد نیاز در مصاحبه

گذرنامه ، شناسنامه ، گواهی پلیس و دیگر اسناد مدنی . به علاوه فرم های معاینه پزشکی خود.

تذکر: صدور گواهی نامه کار برای سرمایه گذاران مهاجر به ایالات متحده واجب نیست.

شرایط اخذ ویزای دانشجویی ایالات متحده

کلیه داوطلبانی که از دانشگاه های آمریکا پذیرش تحصیلی گرفته اند ، می توانند به راحتی ویزای تحصیلی آمریکا (F1) را دریافت کنند. اما به دلیل عدم آگاهی این افراد از نحوه ی صحیح تقاضای ویزا و عدم آشنایی با مصاحبات و کامل نبودن مدارکشان در اغلب موارد شاهد رد شدن ویزایشان هستیم. گروه های مشاورین تحصیل در ایالات متحده در زمینه های زیر به متقاضیان تحصیل می توانند کمک کنند.

انجام مشاوره با متقاضی در مورد نحوه مصاحبات و ارائه سوالات رایج که متقاضیان با آن ها در اخذ ویزای آمریکا روبرو می شوند.
تکمیل و رفع عیب کردن فرم های مورد نیاز اخذ ویزای آمریکا
درخواست فرم های تکمیلی نظیر I20 برای درخواست اخذ ویزای آمریکا
دراختیار گذاشتن جدید تریت تغییرات در مراحل اخذ ویزای تحصیلی ایالات متحده

هزینه های تحصیل در آمریکا

هزینه های تحصیلی وابسته به رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر می باشد. لذا به داوطلبان پیشنهاد می گردد برای اطلاع دقیق از قیمت ها به سایت دانشگاه های مربوطه مراجعه کنند.

اطلاعاتی در مورد آموزش عالی در آمریکا

ایالات متحده در سال ۲۰۰۴ بالغ بر ۱۷ میلیون دانشجو در دانشگاه های خود داشت. آمریکا با داشتن حدوده ۵۸۰۰ موسسه آموزش عالی ودانشگاه تحصیل د سطوح مختلف را برای همه ی افراد جامعه رایگان کرده است. وزارت آموزش ارگان آموزشی می باشد. براساس متمم دهم قانون اساسی ایالات متحده دانشگاه ها از نظر اختیارات و تصمیم گیری نسبت به دولت فردال غیر مترکز عمل می کنند. اما باینحال سازمان های ملی و ارگانهای دولتی نقش چشم گیری در تامین مخارج پژوهشی دانشگاه ها بر عهده دارند.

برخی دانشگاه ها در ایالات متحده دولتی بود و همانند مدارس دولتی اکثر هزینه هایشان توسط دولت فدرال تامین می گردد اما برخی دیگر از دانشگاه ها خصوصی بوده از منابع دیگری هزینه های آن تامین می گردد. با این حال دانشگاه ها دائما در جستجوی منابع مالی برای تامین مخارجشان هستند و دولت درصد کمی از هزینه ها ا پرداخت می کند.

برخی دیگر از دانشگاه ها کاملا خودکفا هستند مانند دانشگاه آیوی لیگ که از منابع دیگر هزینه هایش را تامین میکند. دانشگاه هاروارد یکی دیگر از نوع دانشگاه هاست که کاملا خصوصی می باشد. این دانشگاه با سرمایه ۲۹ میلیارد دلاری خود ، بودجه ی سالیانه ی خود را از منابعی مثل صنایع مختلف ، سرمایه داران ، پروانه ی اکتشافات و اختراعات و همچنین فارغ التحصیلانش فراهم می کند.

یکی از مهم ترین دلایل پیشرفت دانشگاه های آمریکایی در سال های اخیر حمایت شرکت ها ، نهاد های غیر دولتی و افراد خیر از نظام آموزشی کشورشان است. در یک آمار در سال ۲۰۰۷ دانشگاه های آمریکا در مجموع ۳۰ میلیارد دلار هدایای نقدی دریافت کرده بودند. همانطور که می دانیم چنین فرهنگی در هیچ جای دنیا رایج نیست.

لازم به ذکر است بسیاری از این کمک ها توسط ایرانیان آمریکا انجام شده است. برای نمونه در سال ۲۰۰۷ دانشگاه جنوب کالیفرنیا در لس آنجلس یک هدیه ۱۷ میلیون دلاری را از یک مهندس ایرانی دریافت کرد. سال ۲۰۰۶ در تگزاس گیتی و علی صابری و نسا کنهی وستون مبلغ ۱۰ میلیون دلار به مرکز سرطان ام دی اندرسون دانشگاه تگزاس اهدا کردند. آقای معراج هدیه ای ۳۰ میلیون دلاری به دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین اهدا کرد. دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو هدیه ۱۰ میلیون دلاری خود را از زوج جوان ایرانی (ندا و مانی مشعوف) در سانفرانسیسکو دریافت کرددانشگاه ایالتی پورتلند پس از دریافت هدیه ۸ میلیون دلاری خود از دکترفریبرزمسیح دانشکده مهندسی خود را بنام او گردانید.

پس از کتابخانه بریتانیا در لندن ، کتابخانه کنگره آمریکا در واشنگتن دی سی دومین کتابخانه ی جهان از نظر تعداد منابع می باشد. دومین کتابخانه بزرگ جهان با دارا بودن ۱۳۴ میلیون نسخه به بیش از ۸۰۰ کیلومتر قفسه جهت ذخیره سازي کلکسیون خود دارد احتیاج دارد.

گنجینه ی کتب فارسی این کتابخانه دارای کتب ارزشمندی چون نسخه های خطی سفرنامه ناصرالدین شاه قاجار، تفسیر سیزده جلدي مثنوی مولانا جلال الدین رومی اثر سید محمد تقی جعفري و نسخه هاي خطی اسکندرنامه نظامی گنجوي می باشد. در زمینه ی کتب تخصصی کتابخانه ملی پزشکی آمریکا با دارا بودن ۹ میلیون نسخه کتاب بزرگ ترین کتابخانه پزشکی و تاریخ پزشکی می باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *